Ce sa nu iei in bagajul de mana cand calatoresti cu avionul

1. În avion nu ai voie cu umbrelă-bastoncu vârf ascuțit din lemn sau metal. Fie o pui în bagajul de cală, înainte de check-in, fie o predai însoțitoarei de bord când intri în avion. La fel se procedează și cu bastoanele pentru mers.

2. Lăsați acasă ori puneți în bagajul pentru cală acele de tricotat și trusa pentru unghii ( forfecuță, pilă, chiuretă etc.).

3. Poți lua cu tine o singura brichetă sau un pachet de chibrituri.
Deși în avion nu se fumează, ai voie sa-ți iei pachetul de țigări.

4. Trebuie să renunțați la obiecte precum: parfumuri, spray-uri, produse pentru machiaj, șampon, gel de duș, loțiuni, spumă de ras, siropuri, iaurturi, supe, aerosoli sau orice tip de băutură.
Dacă ai nevoie de anumite lichide pe timpul zborului, atunci împachetează-le în recipiente individuale, fiecare de maximum 100 ml; în total nu trebuie să depașească un litru.

Pune recipientele într-o pungă din plastic transparentă și resigilabilă, de 20 cm x 20 cm. Trebuie să închizi bine punga, iar conținutul să încapă lejer.
Ai dreptul la o singură pungă, pe care o prezinți separat la control.

5. Chiar dacă sunteți cu copilul și nu vrea să renunțe la pistolul de jucărie, trebuie să-l convingeți. Nu sunt admise în bagajul de mână jucăriile care imită arme ( pistoale, pumnale, săbii, săgeți de darts etc.), oricât de inofensive ar fi.

6. Pot fi luate în bagajul de mână laptopul și mp3 playrul. La control vei fi rugat să le prezinți separat și să deschizi laptopul.
Electronicele trebuie sa fie oprite la aterizare sau decolare.
În rest, le poți folosi.

Nu uita !
Pune în bagajul de mână actele, medicamentele, bijuteriile și obiectele de valoare.

Sursa: ghidturciagrecia.ro